Základní šermířská výbava pro kord, fleret a šavli

Vítejte v našem obchodě! Dnes vám představíme, co by nemělo chybět v základní šermířské výbavě. Tento článek je určen pro začínající šermíře, rodiče dětí, které se začaly věnovat šermu, a všechny nadšence, kteří zvažují šerm jako svůj budoucí sport.

Maska

Maska je nejdůležitějším ochranným prvkem, který chrání obličej a hlavu. Musí být dobře padnoucí a certifikovaná podle potřebných standardů (350N nebo 800N). Výběr správné velikosti je klíčový pro pohodlí a bezpečnost.

Rukavice

Rukavice chrání ruku a zajišťuje správný úchop zbraně. Je důležité vybrat rukavici, která dobře sedí a je vyrobena z kvalitních materiálů, aby poskytovala dostatečnou ochranu a pohodlí.

5

 

Zbraně

Pro každý typ šermu budete potřebovat specifickou zbraň: kord, fleret nebo šavli. Pro turnaje doporučujeme mít minimálně dvě zbraně stejného typu, abyste měli náhradní v případě poruchy. To vám umožní pokračovat v soutěži bez zbytečných přerušení.

Elektrické vybavení

Elektrické šňůry jsou nezbytné pro turnaje, kde je potřeba propojit zbraň s elektronickým registračním zařízením. Doporučujeme mít alespoň dvě šňůry na tělo pro každou zbraň, abyste byli připraveni na případné problémy.

Sportovní obuv

Správná sportovní obuv je klíčová pro stabilitu a podporu při šermířských pohybech. Doporučujeme obuv určenou pro indoor sporty, jako je badminton nebo florbal, která poskytuje potřebnou podporu a trakci.

4

 

Ponožky

Pohodlné a dobře padnoucí ponožky jsou nezbytné pro dlouhé tréninky a turnaje. Bavlněné ponožky jsou ideální pro začátečníky, protože poskytují komfort a dostatečnou absorpci potu.

Kalhoty a blůzy

Kalhoty a blůzy by měly být certifikovány na 350N pro začátečníky a 800N pro pokročilé šermíře. Tyto ochranné oděvy musí být pohodlné a pružné, aby umožňovaly volný pohyb. Kalhoty by měly dobře sedět a nesmí omezovat pohyb při dřepech nebo výpadech.

Ochranné vybavení

- Chránič hrudníku: Povinný pro ženy, volitelný pro muže. Chrání hrudní koš a zvyšuje bezpečnost při zásazích.

- Plastron: Primární ochranná vrstva, která pokrývá polovinu těla, zejména podpaží. Je nezbytná pro zvýšení ochrany a prodlužuje životnost bundy.

- Lamela: Vodivá vesta pro šermíře používající fleret nebo šavli, která registruje zásahy.

 Taška na vybavení

Šermířská taška je nezbytná pro snadnou přepravu veškerého vybavení. Doporučujeme lehkou tašku na kolečkách, která umožňuje snadnou manipulaci a dostatečnou kapacitu pro veškeré vybavení. Taška by měla být odolná a praktická pro každodenní použití.

Doplňkové vybavení

Pro účast na mezinárodních turnajích budete potřebovat odznaky s národními barvami a jmenovku na zádech. Tyto detaily jsou nezbytné pro identifikaci a splnění turnajových pravidel.

 

Pokud máte jakékoliv dotazy nebo byste chtěli vidět další videa, neváhejte nás kontaktovat. Šerm nás baví a rádi pomáháme našim zákazníkům. Šermujte s námi, šermujte s 5M!

Navštivte náš e-shop 5mfencing.com pro více informací a kompletní nabídku vybavení.